Regler och villkor

Den som beställer varor på urhuset.se måste ha fyllt 18 år och i annat fall krävs målsmans godkännande av köpet. Vi säljer enbart nya produkter och arbetar inte med vintage eller begagnade produkter. Vi är auktoriserad återförsäljare för alla varumärken som vi säljer och levererar endast 100% äkta produkter i originalförpackning.

Med utgångspunkt i EU:s konsument rättighetsdirektiv från 13 juni 2014 så har det blivit ändringar angående kundens rättigheter och ansvar, för handel över internet.

Vi rekommenderar att du läser igenom hela denna texten, så att du informerar dig om dina rättigheter. För ytterligare information så hänvisar vi till Konsumentköplag och Köplag samt Konkurrenslag.

Ångerrätt
Du har 14 dagars ångerrätt. För att utöva denna rätt så måste du meddela oss inom 14 dagar, från det att du har mottagit varan. Om varan skickas tillbaka utan förklaring, så behandlas inte försändelsen. Försändelsen skall innehålla namn, adress, e-post-adress samt ordernummer. Det räcker inte med att vägra att ta emot försändelsen.

Returfrakt
Returfrakten till oss betalas av dig, och du har även ansvaret för eventuella skador som sker från det du mottager till försändelsen, till dess att vi mottager den – vilket inkluderar transporten till oss.

Värdeminskning av varan
Om du återsänder en använd och/eller skadad vara (vilket inkluderar förpackning, manualer och eventuella tillbehör), så kommer vi att kreditera dig värdeminskningens belopp.

Missnöjdhet
Om du vill klaga över handelsförloppet så kan det ske hos Konsumentverket.

Här kan du läsa Konsumentköplagen.

Om du undrar över något, så är du självklart välkommen att kontakta vår kundservice på info@urhuset.se eller använda http://urhuset.se/index.php?route=information/contact

Priser
Alla priser är inklusive 25% moms, och generellt angivna i svenska kronor .Vid avhämtning hos postombud, eller i egen brevlåda, så är frakten gratis – inom Sverige. Under förutsättning att ordervärdet är över 1000 kr, Om ordervärdet underskrider 1000 kr, så tillkommer ett frakttillägg på 100 kr.

Leverans
Alla varor sänds gratis till kund, via Posten, inom Sverige. Om beställningen underskrider 1000 kr, så påläggs en fraktavgift på 100 kr. Lagerförda varor skickas samma vardag som beställningen kommer in, under förutsättning att beställningen görs innan klockan 16.00. Beställningar efter 16.00 skickas nästkommande vardag. En uppskattad leveranstid syns vid varje enskild produkt.

Byten
Vi erbjuder förlängd bytesrätt på 30 dagar (om inget annat avtalats), vilket räknas från dagen som du mottager varan. Inga administrativa avgifter tillkommer vid byten. Dock gäller samma villkor som vid ångerrätt, vad gäller skick och ansvar på produkterna. Meddela oss vilken produkt ni önskar att byta till, och inkludera ditt namn, adress, e-post och beställningsnummer. Om den nya produkten är billigare än den första, så återbetalar vi mellanskillnaden till det använda kreditkortet. Om den nya produkten är dyrare, så skickar vi dig länk, via e-post, så att du kan betala mellanskillnaden till oss och därefter så skickar vi den nya produkten till dig.

Garantier

Samtliga klockor erhåller garanti mot material- eller tillverkningsfel utan kostnad för köparen. Olika leverantörer har olika garantitider för sina klockor. Vi följer våra leverantörers garantivillkor vilket är 1-3 år. Det ingår generellt 2 års garanti. Vi erbjuder även 1 års garanti på batterifel, då vi inte vet hur länge klockan varit igång sedan produktion till att klockan anländer vårt lager.

OBS! Garantin gäller ej vid:

1. Skador som orsakats av felaktig skötsel, slarv, felaktig användning eller andra skador som ej beror på material- eller tillverkningsfel.

2. Skador orsakade av ingrepp av annan än vår egen serviceverkstad.

3. Skador på uppdragskronor och glas, repor på glas, länk och boett.

4. Skador på läderarmband, plastband, länkar, samt ytbeläggning på dessa och skador på uret.

5. Fuktskador på ej vattentäta klockor (vattentät = 10 ATM). Detta gäller även armband.

6. Om serienumret har blivit ändrat eller utplånat (gäller ej varor utan serienummer). Eftersom man idag inte använder sig av garantibevis i samma utsträckning som man gjorde förr är det kvittot på klockköpet som gäller för garantibevis. Ta gärna kontakt med oss om funderingar angående ditt klockköp uppstår.

Reklamationsrätt
På alla produkter lämnas minst två års reklamationsrätt. Skulle det mot förväntan visa sig ett fabrikationsfel på varan inom två år repareras denna gratis eller byts ut och i sista hand ges pengarna tillbaka, så länge som skadan inte har inträffat som följd av handhavandefel, hanteringsfel, modifikationer eller användningsfel från kundens sida. Notera att reklamationsrätten inte täcker fuktskador på klockor som inte är vattenavvisande (minst 10 ATM) eller skador på glas, länkar, band eller lockfodralet. Reklamationsrätten täcker som regel inte heller batterier, band, länkar, krona, kristaller och annan utsmyckning, såvida vi inte uppmärksammas om detta strax efter mottagandet av klockan.

Om du är osäker på om din skada är täckt eller inte, vänligen kontakta oss via mail eller telefon. Normalt täcks inte skador på exteriören, om dom inte var synliga direkt vid mottagandet. Sedan anses yttre skador som normalt slitage.

Du får en bekräftelse via e-post så snart vi har tagit emot klockan. Därefter kommer klockan att skickas till märkets egna verkstad för inspektion och eventuell reparation/eventuellt byte. Notera att vissa märken inte har representanter i Sverige, vilket ger en förlängd ärendehanteringstid. Bedömer märket att det är fråga om en ogiltig reklamation som beror på till exempel felanvändning eller liknande kommer vi att ta kontakt med dig angående det fortsatta förloppet. Vi förbehåller oss rätten till att avkräva en avgift för porto utgifter ifall det är fråga om en ogiltig reklamation. Bifoga gärna en kopia av dina porto utgifter, så kommer vi ifall det är fråga om en giltig reklamation att återbetala beloppet till använt kreditkort eller bankkonto. Kopian av porto utgifterna kan även skannas och skickas till oss via e-post.

Butiken använder OpenCart
URHUSET © 2017